Villa La Reina

Kostrena, Primorsko-goranska županija, Hrvatska

Projekt krojen po mjeri urbanog čovjeka – atraktivna lokacija, fantastičan pogled, intimnost, privatnost, ekskluzivnost.

Cjelokupan projekt orijentiran je prema moru – dnevni boravci i terase svih stanova južne su orijentacije što omogućuje neometani pogled na prirodne ljepote Kvarnerskog zaljeva i otoka u blizini.Svi stanovi dolaze s garažnim parkirnim mjestom, vanjskim parkirnim mjestom, spremištem i vanjskom okućnicom.

Eksluzivna lokacija

Kostrena je malo primorsko mjesto smješteno s istočne strane Grada Rijeke, udaljeno svega nekoliko minuta od samog centra, iznimno po predivnim plažama, mediteranskom bilju te poznatim kostrenskim gromačama.Odlikuju je odlična prometna povezanost s Rijekom, otokom Krkom, Crikvenicom i ostalim biserima Kvar-nera te Zagrebom i susjednim državama.Parcela odabrana za projekt LaReina nalazi se na iznimno atraktivnoj lokaciji – u blizini je svih sadržaja, neometanog pogleda na cijeli Kvarner, udaljena od prometnice prilaznim perivojem duljine 60 metara, dok je istovremeno okružena šumom što joj daje intimnost i ekskluzivnost.

Urbani projekt

Cjelokupan projekt orijentiran je prema moru – dnevni boravci i terase svih stanova južne su orijentacije što omogućuje neometani pogled na prirodne ljepote Kvarnerskog zaljeva i otoka u blizini.Svi stanovi dolaze s garažnim parkirnim mjestom, vanjskim parkirnim mjestom, spremištem i vanjskom okućnicom.

Energetski učinkovito grijanje i materijali

Konstrukcija

Nosivi sustav građevine projektiran je od opečnih elemenata, vrhunskih toplinskih svojstava, debljine 25 cm te armirano-betonskih ploča, stupova, greda i serklaža debljine 20/25 cm.Pregradni zidovi unutar stanova izvode se od opečnih elemenata debljine 10 cm.Upotrijebljeni opečni elementi jamče 30% bolja toplinska svojstva te 25% bolja seizmička svojstva.

Fasadna obloga

Fasadna obloga izvesti će se kao ETICS fasadni sustav, debljine 10 cm, renomiranog proizvođača STO.

Ograde

Ograde terasa izvedene su od kaljenog i lameliranog stakla, deljine 10+10 mm. Ograde su visine 1 metar.

Aluminijska stolarija

Projekt LaReina koristi samo vrhunske materijale pa smo tako za aluminijsku stolariju odabrali renomiranog proizvođača – SCHUCO.Aluminijski prozori su iz serije AWS65, dok su klizne stijene iz serije ASS50.Sva stakla su izolacijska, dodatno zaštićena ClimaGuardom - inovativnom metodom za povećanje toplinske izolacije (ClimaGuard propušta samo 42% Sunčeve energije).I prozori i stijene su opremljeni skrivenim okovom.

Ekskluzivnost

Eksterijer

Zgrada je smještena 70 m od glavne prometnice te s tri strane omeđena zelenim pojasom, što u kombinaciji s visinskom razlikom od 15 m u odnosu na prometnicu jamči maksimalnu privatnost za vlasnike stanova. Stanovima prizemlja i I. kata pripadaju okućnice, odnosno zelene površine veličine od 90 do 180 m2.

Interijer

Podovi i zidovi kupaonica planiraju se izvesti keramičkim pločicama I. klase, dok se podovi u preostalim dijelovima stanova planiraju izvesti parketom I. klase, prilagođenom potrebama podnog grijanja.Vlasnicima stanova omogućen je vlastiti izbor završnih obloga podova i zidova, sobnih vrata, rasvjetnih tijela, i sanitarija.

Zaštita od sunca

Zaštitu od sunca pružaju vrhunske aluminijske žaluzine, pokretane daljinskim upravljanjem.

Moderni sistem grijanja i hlađenja

Prilikom odabira termotehničkog sustava promišljali smo o praktičnosti, ekonomičnosti te očuvanjuokoliša. Izabrali smo plin kao najekonomičniji energent.Svi stanovi opremljeni su podnim etažnim centralnim grijanjem, s mogućnošću temperiranja svake prostorije zasebno. Sanitarna voda također se grije putem plina.Za hlađenje, odnosno dodatno zagrijavanje odabrali smo DAIKIN split i multisplit sustave s ugrađenim inverter kompresorima te zrakom hlađenim kondezatorima. Svi stanovi opremljeni su s četiri unutarnje jedinice: jedna jedinica za dnevni boravak i po jedna jedinica za svaku spavaću sobu.Dodatno, za osjećaj ugode, stanovi su opremljeni dekorativnim električnim, odnosno BIO kaminima.

Pametni stan

Stanovi su opremljeni “pametnim” sustavom upravljanja grijanjem, hlađenjem, žaluzinama, portafonom i alarmom.Sustav je wireless i modularan.Upravljanje je omogućeno i putem pametnih uređaja (smartphone, tablet).
  • 2019
  • Vila
  • izgrađeno
  • DINOCOP d.o.o.
  • m2
  • Za prodaju
  • EUR
  • 2019
  • Vlasnički list